BLOG | Artículos de Opinión

La Malva-rosa incrementarà la mobilització per un barri digne

L’assemblea veïnal celebrada el passat 18 de juny, a la qual assistiren al voltant d’un centenar de persones, va decidir mantindre i incrementar la pressió pels objectius de la campanya “per una Malva-rosa digna, habitable i sense drogues”. 

Aquesta campanya iniciada fa dos anys (abans de la pandèmia), es va impulsar mitjançant varies concentracions que ajuntaren centenars de veïns i veïnes del barri en “las cuatro esquinas”, lloc emblemàtic i simbòlic de la lluita social a la Malva-rosa. Durant la pandèmia aquesta campanya s’ha reorientat a base de centenars de pancartes en els balcons i tres grans pancartes en llocs molt visibles del nostre barri, així com en una cadena humana a principis del present curs. Totes aquestes accions han possibilitat reunions amb vàries regidories de l’ajuntament, en les quals s’han transmès les nostres reivindicacions: serveis públics de qualitat, dret a l’habitatge, aturar el mercat de la droga, places dignes en lloc de descampats, i una biblioteca per al barri.

L’assemblea del passat 18 de juny va posar de relleu la problemàtica central del barri en relació amb la degradació del barri associada al mercat de la droga, i com aquesta denuncia, des de l’associació, la relacionem amb altres demandes àmplies de tipus social, cultural i educatiu. L’Associació veïnal de la Malva-rosa considerem que només amb polítiques justícia socials serà possible abordar les necessitats del nostre barri obrer.

Després del repàs del treball de les comissions, i del repàs de les actuacions, mobilitzacions i entrevistes del curs, l’assemblea veïnal va aprovar el balanç econòmic i es va fer entrega dels “guardons Malva-rosa”. Enguany atorgats a la policia de barri pel seu treball ciutadà, al Centre de Salut pel seu compromís en el context de la pandèmia, i a la Comissió ciutat-port per la seua tasca de defensa del territori valencià i la nostra platja.

Finalment es va remarcar que cal incorporar-se com a barri a la lluita de la Comissió ciutat-port, de la qual som membres, per la salut i el medi ambient. Ens oposem a l’ampliació del port i a l’accés nord a la ciutat.
Amb una foto reivindicativa va concloure l’assemblea cridant a una tardor de mobilitzacions al nostre barri combatiu de la Malva-rosa. Tenim futur, i serà des de la lluita i la participació veïnal.
Malva-rosa 23 de juny de 2021

Associació de Veïns/Veïnes i Amics/Amigues Malva-rosa «VA Malva»

¿Quieres dejarnos algún comentario?

Tu email no será publicado, únicamente tu nombre y comentario.