BLOG | Libros

Tres lectures

Són tres lectures, les darreres que he fet, de procedència diversa. Una d’elles, La niña alemana, d’Armando Lucas Correa, era, i ha tornat, a un prestatge de casa en companyia de la resta de la col·lecció dedicada a la novel·la històrica, editada per Penguin Random House. Narra la vida d’una família berlinesa que es veu obligada a fugir cap a Cuba, en l’any 1939, a bord del transatlàntic Saint Louis. L’he trobada molt instructiva i m’ha resultat molt entretinguda. Aprendre i distraure’m, el que demane a les lectures.

El dia de demàde Teresa Broseta, arribà a les  meues mans gràciesSentim les llibreries, una inicitativa en favor de la promoció de la lectura i de les llibreries valencianes. Vos convide a participar en cada edició que tornen a convocar. El descobriment d’aquesta escriptora ha sigut una gran troballa: he llegit per primera vegada Teresa Broseta  i he fruït de la meua ciutat.

 

Lamente no haver conegut abans l’obra perquè, n’estic segura, l’hauríem llegit i comentat en el grup de lectura El Micalet parla de llibres, una de les banderes del qual era que totes les obres que llegíem tingueren també com a protagonista la ciutat de València. Però, què hi farem! He passejat per Velluters i el Mercat i el Carme i el Pilar i he reconegut els llocs per on ens condueix Teresa Broseta mentre ens mostra uns personatges molt ben construïts, creïbles. És premi Alfons el Magnànim.

La tercera lectura ha sigut  la magnífica El dit de Déu. de Raquel Ricart. És una obra sorprenent, amb tres narradores.

Un exercici literari de primera magnitud. És d’aquells llibres que no vols que s’acaben. Aquest m’ha arribat per recomanació de la bibliotecària de Muro. Tan senzill com això. Així que tenim: les col·leccions de butxaca que ofereixen els periòdics, els programes de promoció de la lectura i l’assessorament de les bibliotecàries. Ara m’estan esperant Robinson Crusoe (per a poder-los-ho contar al meu net i les mues netes) i un llibre que sembla magnífic: La cuarta casa, de Manuel Muñoz.

 

Dolors Gimeno
Publicat  al seu blog

 

 

 

 

¿Quieres dejarnos algún comentario?

Tu email no será publicado, únicamente tu nombre y comentario.