BLOG | Artículos de Opinión

Entre Barris demana una regulació «estricta» que «frene» el lloguer turístic a València

La xarxa de col·lectius i associacions ‘Entre Barris, per un altre model de ciutat’ ha llançat en xarxes socials una campanya per a promoure una regulació «estricta» de l’habitatge destinat al lloguer vacacional amb l’objectiu de «frenar i reduir considerablement aquest tipus d’oferta» a València.

La plataforma va posar en marxa aquest dimarts la campanya, amb la qual vol exigir a l’Ajuntament de la ciutat i a la Conselleria d’Economia tres mesures concretes, segons han indicat els seus promotors en un comunicat.

En primer lloc, Entre Barris reclama la restricció de l’ús de l’habitatge destinat exclusivament a lloguer vacacional a 30 dies a l’any. En segon lloc, demana l’actualització i ampliació de la normativa del PGOU de València, actualment en fase de redacció, per a prohibir aquest tipus d’habitatge en edificis residencials. Finalment, la campanya també reivindica que «s’endurisquen» els requisits per a incorporar un habitatge en el Registre Autonòmic de lloguer vacacional.

Portaveus de la campanya han assegurat que el seu llançament obeeix a la «constatació que tant l’Ajuntament de València com la Conselleria estan promovent clarament la pràctica del lloguer vacacional davant la falta o tebiesa de les regulacions anunciades». «Els nous governs d’esquerres semblen estar més preocupats pel nombre de turistes que visiten la ciutat que per l’accés i permanència en l’habitatge de la ciutadania», han asseverat des de l’organització.

Expulsió dels veïns

Entre Barris argumenta que «l’increment de l’habitatge de lloguer vacacional està directament relacionat amb la pujada de preus a la ciutat dels immobles destinats al lloguer per l’escassetat d’oferta que està provocant». A més, aquesta situació també causa la «constant expulsió de veïns, així com importants problemes de convivència en determinats barris de la ciutat, com ara Ciutat Vella, Russafa o el Cabanyal», ha afegit.

Publicado en Diari La Veu

  1. Truenumbers Says:

    Gracias por su trabajo! 🙂custom essay writing

¿Quieres dejarnos algún comentario?

Tu email no será publicado, únicamente tu nombre y comentario.