BLOG | Artículos de Opinión

El moviment veïnal del litoral crida a la manifestació contra l’ampliació del port de València del 22 d’octubre

 La Plataforma El litoral per al poble, constituïda per entitats socials i veïnals, fa una crida a participar en la gran manifestació del proper 22 d’octubre en defensa de la vida i la salut, per dir NO a l’ampliació del port de València

Afirmem que la ciutat de València té un deute històric, en especial amb el barri de Natzaret i La Punta. Sacrificaren les platges i hortes del sud de la ciutat, i deportaren al veïnat i ara volen fer el mateix pel nord. Afirmem que l’ampliació del port de València no és una demanda de la ciutadania dels pobles de la mar, ni respon als nostres interessos ni als interessos col·lectius sinó a interessos particulars. Per això compartim i participem, junt a altres col·lectius i entitats ecologistes i socials, en la lluita per la preservació del nostre litoral i contra l’ampliació del port de València. Per això estem en la Comissió ciutat-port que, junt a Joventut pel Clima, ha convocat la manifestació del proper 22 d’octubre.Els barris del Marítim hem vist passar per davant dels nostres nassos la Formula 1, l’Amèrica Cup, la ZAL i l’ampliació del port. Però nosaltres el que defensem és la salut i la vida de les persones que vivim en els barris i pobles que estan a tocar de la mar. La nostra salut, la nostra vida, i la de les nostres filles i nétes, la de la ciutadania que viurà en els barris en el futur, la de la ciutadania de tota València. El que volem són més recursos, serveis públics (educació, sanitat i serveis socials) forts i de qualitat, el que volem són places dignes en lloc de descampats, i volem aturar la degradació d’alguns barris.

Afirmem que el que està en debat és el model de ciutat que volem per a ara i per al futur. Ens oposem a la ideologia del creixement il·limitat. Estem davant una crisi climàtica, hem de posar davant el bé comú de totes les persones i no els interessos econòmics d’uns pocs.

En resum, els col·lectius i les persones organitzades del litoral valencià fem una crida a la ciutadania per a sumar-se a la mobilització contra l’ampliació del port, en defensa de la salut, el medi ambient, el treball i la vida. Ens sumem a la manifestació del 22 d’octubre amb més raons que mai, i aportem les nostres pròpies reivindicacions com a barris i pobles del marítim: més recursos per als barris, aturem els mega-projectes especulatius, defensem la dignitat i la vida.

Plataforma el litoral per al poble

Associació de veïns i veïnes de Natzaret, Associació Veïns i Veïnes Grau-Port,  Associació de Veïns i Veïnes Cabanyal-Canyamelar, Associació veïnal Amics i Amigues de la  Malva, AVV Devesa del Saler, Associació Unificadora de La Punta, AVV Penyarroja, Associació veïnal Patacona, Associació Cívica y Cultural Port Saplaya, Associació veïnal de Pinedo, Asociación Cultural Algirós, Asociación Cultural Villas de las Arenas, València Saludable, AsocIación Vecinos Carmen-Beteró, Vecinos del Perellonet, Associació de Veïns Vilanova del Grau, Via Verde del Cabanyal, 

¿Quieres dejarnos algún comentario?

Tu email no será publicado, únicamente tu nombre y comentario.