BLOG | Artículos de Opinión

Reflexions sobre les eleccions generals de juliol de 2023 i les europees de 2024

Els resultats de les passades eleccions municipals i autonòmiques ens ha abocat, a molts municipis i a les Corts Valencianes, a una recusació del funcionament democràtic practicat fins ara, eficient en economia i en protecció social així com en la defensa de l’escola de la llengua i la cultura pròpies.

L’acusació al govern de coalició espanyol de pactar amb Bildu i l’afirmació que ETA està viva pretén retrotraure la situació actual a l’època passada de les matances de la banda terrorista.

L’atac al govern valencià del Botànic i l’atac al govern de coalició espanyol i, per tant, de la majoria parlamentària que el sustenta, considerats il·legítims,  fomenta amb mentides i de manera artificial una confrontació innecessària i contraproduent.

És la demostració de no admetre límits en la política de confrontació parlamentària i mediàtica. És la prova de la consideració patrimonial de les institucions que la dreta presumeix i, quan pot, mostra sense simulacions.

El PP encara bloqueja per més de quatre anys la renovació del CGPJ com si la Justícia fos la seua propietat exclusiva. Recordem les repetides demandes d’abandonar el govern als presidents, quan no eren del seu partit, amb expressions imperatives i escurçadores de mandat: «Váyase señor González, Váyase señor Zapatero, váyase señor Sánchez».

El PP de la corrupció no s’ha acabat i ara, a més a més, pacta sense vergonya amb una extrema dreta racista, misògina, homòfoba i que pretén tornar a l’España una grande y libre d’un passat obsolet. Hom vol capgirar la democràcia al País Valencià a Espanya a Europa i al món.

En el fons, aquest PP el que practica on mana, i vol practicar a tot l’Estat i propiciar a totes les escales polítiques, és el propi benefici econòmic sense límits i la negació de la diversitat social real que ara més que mai reclama ajudes socials, reconeixements de la diversitat cultural i canvi radical de l’economia depredadora de la biosfera de la qual formem part.

La no acceptació de grat de l’existència de les comunitats autònomes. La utilització del TC, quan ha comptat amb majoria pròxima per a retallar Estatuts d’Autonomia. La no dotació d’un finançament just a les autonomies. El comportament de bloqueig amb relació a les llengües cooficials en el sistema educatiu i en tots els àmbits.

El  PP i Vox actuen massa vegades contra la normalització del patrimoni cultural i lingüístic que la Constitució de 1978 reconeix, que ens pertany a tots i també a les comunitats autònomes castellanoparlants.

En la passada consulta del dia 28 s’ha imposat al País Valencià el binomi PP-Vox, amb una barrera electoral per a les Corts Valencianes del 5% que fa temps que s’hauria d’haver eliminat. Enfront, amb objectivitat, amb plantejaments democràtics fem i farem una oposició ferma.

No volem tornar arrere, ni ací ni enlloc i hem de defensar la democràcia a totes les consultes electorals, donant suport als plantejaments polítics oberts i socialment protectors. Ara tenim al davant les eleccions legislatives del 23 de juliol i les del Parlament Europeu, el maig de 2024. Tenim forces polítiques que no accepten recular, la resposta de la ciutadania s’hi ha de fer sentir.

Ismael Vallés
Publicat a Revista Saò

¿Quieres dejarnos algún comentario?

Tu email no será publicado, únicamente tu nombre y comentario.