BLOG | Artículos de Opinión

Una vintena de col·lectius de València convoquen una manifestació contra l’ampliació del Port

La mobilització serà el 16 de juny a les 18.30 h a l’Albereda, la vigília de la sessió d’investidura del president de la Generalitat

Una vintena de col·lectius sindicals, veïnals, ecologistes i de barri de tota la ciutat de València es reunien aquest dimecres a la vesprada a Ca Revolta per ultimar els detalls de la manifestació prevista pel pròxim 16 de juny en contra de l’ampliació nord del Port de València. El 17 està prevista la sessió d’investidura dels nous alcaldes.

La convocatòria –que va llançar-se abans de saber-se el resultat de les eleccions- està impulsada per la Comissió Ciutat-Port, la plataforma veïnal que fa anys que lluita per conscienciar sobre els perills ambientals que suposa aquesta infraestructura, principalment per les platges del sud de València i per l’Albufera, que seria irremeiablement destruïda si l’erosió provocada pesl nous dics acaba amb les dunes de El Saler que la protegeixen de l’aigua de mar.

A la crida de la Comissió Ciutat Port si han unit associacions veïnals com la de Natzaret, el barri més afectat per la contaminació que genera l’activitat portuària, sindicats com la Intersindical o CCOO, o entitats ambientalistes com Per l’Horta, Acció Ecologista Agró o la secció local de Greenpeace, l’última gran entitat ecologista a sumar-se a la campanya. També té el suport dels sindicats d’estibadors, que temen que amb la reforma de les instal·lacions, es mecanitzaran les seues tasques i es poden perdre fins a 500 llocs de treball. El conegut grafiter Escif ha dissenyat una samarreta per recollir fons per a la plataforma.

Governe qui governe

«És obvi que amb el nou govern ho tindrem un poc més difícil –explica Marian Sintes, de la Comissió Ciutat-Port-, però la gent no pot oblidar que el Botànic ja era partidari de l’ampliació i que si el tema es va posar sobre la taula va ser per la pressió al carrers de la gent». De fet, ja amb l’anterior govern, la Junta d’Administració de l’Autoritat Portuària va aprovar l’ampliació –encara que amb els vots en contra que tenia Compromís per la Generalitat i Joan Ribó personalment com a alcalde- i si per ara es troba paralitzat és per la indecisió del consell de ministres i els recursos judicials.

En aquest sentit, Sintes creu que «açò ho pararà la gent, perquè governe qui governe, sense pressió al carrer, no ho aturaran».

Joan Canela
Pulicat en Diari La Veu

¿Quieres dejarnos algún comentario?

Tu email no será publicado, únicamente tu nombre y comentario.